Beşiktaş’ta Ocak Ayın’da Ayrılıklar Başlıyor

Derbi hazırlıklarına tüm hızıyla devam eden siyah beyazlı takım Beşiktaş’ta sıcak gelişmeler yaşanıyor. Yaz transfer döneminde kadroya katılan yıldız oyuncu ayrılık kararı aldı. O ismin ocak ayında takımdan ayrılacağı öğrenildi.

Kara kartal Beşiktaş’ta Jean Onana’nın ocak ayında takımdan ayrılmak istediği öğrenildi. Onana, kariyerine yeniden başlamak için ocak ayında başka bir takıma gitmeyi kafasına koyduğu ortaya çıktı.

Onana’nın Beşiktaş’ta yaşadıklarından memnun olmadığı ve kesin olarak ayrılığı düşündüğü bildirildi.

JEAN ONANA OCAK AYIN’DA AYRILMAK İSTİYOR

Siyah beyazlılarda sezon başında yapılan transferlerden istenen verim alınamamıştı. Yönetim yazın yaptığı hamleler nedeniyle yoğun şekilde eleştirilmişti.

Kartal’da en çok tepki gören transfer ise Fransa Ligi takımlarından Lens’ten 4.2 milyon Euro bonservisle kadroya katılan Jean Onana olmuştu.

23 yaşındaki orta saha oynadığı maçlarda düşük bir performans göstermişti. Beşiktaş‘ta yalnızca 7 maça çıkan Kamerunlu futbolcu bu karşılaşmalarda toplam 117 dakikada süre alırken, Onana bu süre zarfında ise 1 asist kaydetti.

Siyah beyazlı takımda süre bulması çok zor gözüken Onana hakkında çarpıcı bir iddia geldi.

Konuyla ilgili sıcak gelişmeyi ise Kamerun basını duyurdu. Beşiktaş’ta Jean Onana‘nın ocak ayında takımdan ayrılmak istediği öğrenildi. 23 yaşındaki orta sahanın Afrika Kupası’nda süre bulmak için böyle bir karar aldığı belirtildi.

Kariyerine yeni bir sayfa açmak isteyen Onana devre arası transfer döneminde başka bir takım ile kariyerine devam etmek istiyor.

Kesin olarak yolların ayrılmasını isteyen Onana için siyah beyazlı takımın ciddi bonservis bedeli ödeyip faydalanmadan elinden çıkarması mümkün olsa da çıkış yolu da aramıyor değiller.

Bonservis bedeli kazanmak istedikleri oyuncu dan oynatmadan ve bu düşük performansı sonrasında teklif gelmesi de çok zor bir ihtimal.

YENİ BAŞKAN KİM OLACAK ÇEBİ DEVAM EDECEK Mİ?

Yönetimin bu kararı sonrasında adaylığını açıklayanlar ve adaylık için nabız yoklayan isimler oldu.

Mevcut başkan Ahmet Nur Çebi, teknik direktör sorununa geçici çözüm bularak Şenol Güneş in yardımcısı Burak Yılmaz ı seçime kadar takımın başına getirdi.

Henüz belli olmayan seçim tarihi, önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

Adaylık konusundaki kararı henüz belli olmayan Çebi, kararını büyük olasılıkla önümüzdeki hafta kamuoyuna duyuracak. Ahmet Nur Çebi ve yönetimi, yapılan transferlerden beklenen karşılığın ve saha sonuçlarının alınamaması nedeneyli siyah beyazlı taraftarlar tarafından topa tutuluyor.

Kara kartal da Ahmet Nur Çebi büyük olasılık ile yeni seçimde başkanlığını ortaya koyması beklenmiyor ki en doğrusu da o olacak gibi.

Beşiktaş ta şu anda adaylığı kesin olarak görülen tek kişi Hasan Arat. Yaklaşık 2 yıldır başkanlık seçimi için hazırlanan ve her durumda Beşiktaş a başkan adayı olduğunu söyleyen

Aratın, bu saatten sonra seçime girmemesi diye bir durumu söz konusu değil. Daha önce 2000 ve 2002 seçimlerinde Serdar Bilgili ye karşı aday olan ve kaybeden Arat ın, kongre tarihinin açıklanmasından sonra basın toplantısı düzenleyip resmi adaylığını ve hedeflerini açıklayacağı öğrenildi.

Beşiktaş ta başkanlık için adı geçen bir diğer isim olan Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk ün ise aday olup olmayacağı henüz kesin değil.