Galatasaray Becir Omeragic’in Peşine Düştü

Galatasaray, 2023 – 2024 sezonuna flaş bir başlangıç yaptı. Şu ana kadar Süper Lig’de çıkmış olduğu sekiz maçta yedi galibiyet ve bir beraberlik elde etti. UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme etabını da başarılı bir şekilde geçirdi. Altı maçın beşini kazanırken bir maçta rakibi ile berabere kaldı. Son olarak, Galatasaray’ın UEFA Şampiyonlar Ligi’nde neler yaptığından bahsedelim! Gruptaki ilk maçında Kopenhag ile berabere kalan Galatasaray, ikinci maçında Manchester United’ı 3-2 mağlup ederek büyük sükse yaptı.

Victor Nelsson Galatasaray’dan Ayrılmaya Hazırlanıyor

Galatasaray milli arayı çok huzurlu geçirdi. Camianın canını sıkan tek konu Victor Nelsson’un yapmış olduğu açıklamalar idi. Danimarkalı stoper, milli takım kampına katılmak adına ülkesine gitti. Bu sırada bir röportaj verdi. Galatasaray’da son zamanlarda yedek kaldığı için bir hayli mutsuz olduğunu dile getirdi. Bilhassa Manchester United maçında oynayamadığı için üzgün olduğundan bahsetti. Galatasaray yönetiminin kısa süre önce kendisine yeni sözleşme teklifinde bulunduğunu ancak son zamanlarda yedek kaldığı için bu teklifi kabul etmeyi düşünmediğini söyledi. Victor Nelsson, devre arasına kadar yedek kalmaya devam ettiği takdirde Ocak ayında Galatasaray’dan kesin olarak ayrılacak.

Galatasaray yönetimi, Victor Nelsson ile yolları ayırma fikrine sıcak bakıyor. Oyuncunun sözleşmesinde 25 milyon Euro karşılığında serbest kalır maddesi mevcut! Başkanvekili Erden Timur, kısa süre öncesine kadar oyuncuyu 25 milyon Euro’nun altında bir bedel ile satma fikrine kesinlikle sıcak bakmıyordu. Fakat, hem oyuncunun yapmış olduğu son açıklama hem de yeni transfer Davinson Sanchez’in ortaya koymuş olduğu performans, Erden Timur’un fikrini değiştirdi. Kendisi, devre arasınnda Victor Nelsson’a gelen teklifleri değerlendirecek. 20 milyon Euro tutarındaki bir teklif hiç düşünmeden kabul edilecek.

Galatasaray Victor Nelsson’un Boşluğunu Becir Omeragic ile Dolduracak

Teknik direktör Okan Buruk, Victor Nelsson’un ayrılması halinde stoperde Davinson Sanchez – Abdülkerim Bardakçı ikilisine görev verecek. Bu iki oyuncunun yedeği olabilecek tek isim Kaan Ayhan! Mathias Ross, Emin Bayram ve Metehan Baltacı, sezon başında daha çok süre almaları umuduyla başka takımlara kiralanmışlardı. Erden Timur, Danimarkalı stoperi başka bir kulübe sattıktan sonra yeni stoper arayışına girecek. Gündemdeki isim Becir Omeragic! 21 yaşındaki oyuncu, güncel tarih itibariyle, Ligue1 ekiplerinden Montpellier’de forma giyiyor. Kulübü ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2028 tarihinde sona erecek. Güncel Transfermarkt değeri 5 milyon Euro olan oyuncu, Galatasaray’da oynama fikrine sıcak bakabilir.

1.87 boyundaki oyuncu, stoper dışında sağ bek ve ön libero olarak da görev yapabiliyor. Montpellier, bu oyuncuyu sezon başında bedelsiz olarak kadrosuna kattı. 21 yaşındaki oyuncu, bu sezon Ligue1’de şu ana kadar altı maçta görev yaptı. Bu maçların dördüne ilk 11’de başlarken bir maçta oyuna sonradan girdi. Sahada 391 dakika kaldı.