Jayden Oosterwolde Hedefinin Premier Lig’de Oynamak Olduğunu Söyledi

Fenerbahçe, geçtiğimiz sezon istediği başarıları elde edemedi. Süper Lig’i Galatasaray’ın sekiz puan arkasında ikinci sırada tamamladı. Türkiye Kupası’nı müzesine götürmeyi başardı. Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe’yi çalıştıran Jorge Jesus, Türkiye Kupası’nın kazanılmasına vesile olarak takımın dokuz yıllık kupa özlemine son verdi. Ancak, başkan Ali Koç, Portekizli teknik adam ile yola devam etmek istemedi. Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü İsmail Kartal oldu.

İsmail Kartal Birçok Oyuncuyu Kazanmayı Başardı

Takdir edersiniz ki, Jorge Jesus, dünyanın en popüler teknik adamlarından birisi! Ancak, kendisi, her futbolcu ile anlaşamıyor. Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe’yi çalıştırırken bazı isimler ile anlaşmazlıklar yaşadı. Her ne kadar çok büyük sorunlar olmasa da Portekizli teknik adamdan hoşnut olmayanlar mevcuttu. Hem yerli hem de yabancı bazı futbolcular, Jorge Jesus’un 2023 – 2024 sezonunda da Fenerbahçe’yi çalıştırması halinde takımda kalmayacaklarını dile getirdiler. Bu isimlerden birisi de Jayden Oosterwolde idi.

Yakından takip edenlerin bildiği üzere Fenerbahçe, Jayden Oosterwolde’yi Ocak ayında altı milyon Euro karşılığında kadrosuna kattı. Oyuncu ile 4.5 yıllık sözleşme imzalandı. Jorge Jesus, Hollandalı sol beki fazla defansif buluyordu. Bu yüzden, ona yeteri kadar şans vermedi. Hatta, Jayden Oosterwolde, geçtiğimiz sezonun ikinci yarısını neredeyse hiç oynamadan geçirdi. Taraftarlar, Hollandalı oyuncunun performansından pek memnun değillerdi. Birçok taraftar, oyuncu ile yolların ayrılması gerektiğini düşünüyorlardı. Yönetim de Jayden Oosterwolde’yi kiralık olarak veya bonservisi ile beraber başka bir takıma göndermeye sıcak bakıyordu.

2023 – 2024 sezonunda Fenerbahçe’nin başına geçerek sarı lacivertli kulüpteki üçüncü dönemine başlayan İsmail Kartal, hazırlık kampında kadrodaki tüm futbolculara şans verdi. Bilhassa Jayden Oosterwolde’nin üzerinde durdu. Henüz 22 yaşında olan oyuncu, uzun boyu ve parlak defansif özellikleri ile dikkat çekiyordu. Böylesine yetenekli ve özel bir oyuncuyu kazanması gerektiğini düşünen İsmail Kartal, yönetime Jayden Oosterwolde’nin takımda kalması yönünde talimat verdi. Miguel Crespo, Miha Zajc ve Emre Mor ile beraber Jayden Oosterwolde’nin de kalmasını sağlayan İsmail Kartal, bir kez daha taraftarların gözüne girdi.

Hollandalı Oyuncu Gelecek Hedeflerinden Bahsetti

Jayden Oosterwolde, geçtiğimiz günlerde bir röportaj verdi. Söz konusu röportaj sırasında kendisi ile ilgili birtakım açıklamalarda bulundu. Her şeyden önce, yeni sezona iyi başladığını ve güncel form durumundan memnun olduğunu dile getirdi. Bunun yanı sıra, milli takım konusuna da değindi. Hedefinin Hollanda milli takımında oynamak olduğunu söyledi. Surinam ve Endonezya milli takımında oynama şansının olduğunu fakat Hollanda milli takımı dışındaki seçeneklere kapısının kapalı olduğunu belirtti.

2001 doğumlu oyuncu, Fenerbahçe’de forma giymekten dolayı çok mutlu olduğundan bahsetti. Sarı lacivertli takımdan ayrılmayı düşünmediğini ancak ilerleyen yıllarda teklif gelmesi halinde Premier Lig’de top koşturmaya sıcak bakabileceğine de değindi.