İtalya Euro 2024’e Katılamama Tehlikesi ile Karşı Karşıya!

Euro 2020’de şampiyonluk yaşayan İtalya, tam bir turnuva takımı olduğunu göstermişti. O dönem İtalya’yı geçmişte Galatasaray’da da görev yapmış olan Roberto Mancini çalıştırıyordu. Futbolseverler, İtalya’nın önünün açık olduğunu düşünüyorlardı. Ancak, işler farklı gelişti. İtalya, 2022 Dünya Kupası elemeleri grubunu birinci sırada bitiremediği için play-off oynamak zorunda kaldı. Play-off yarı finalinde Kuzey Makedonya’ya yenilerek büyük bir şok yaşattı. 2022 Dünya Kupası hayallerine veda etmiş oldu. Roberto Mancini ile yollar kısa süre içerisinde ayrıldı.

İngiltere Yenilgisi Moralleri Bozdu

İngiltere ve İtalya, Avrupa Şampiyonası elemeleri C Grubu’nda mücadele eden iki ülke! 17 Ekim 2023 Salı gününün programında yer alan maçta İngiltere ve İtalya karşı karşıya geldi. Wembley Stadyumu’ndaki maçtan çıkacak sonuç merak konusu idi. Futbolseverler, bol gollü ve çekişmeli bir maç izleyeceklerini düşünüyorlardı. Ancak, öyle olmadı. İngiltere, ilk düdük ile beraber rakibinden daha üstün olduğunu gösteren bir oyun oynamaya başladı. İtalya, her ne kadar 15’inci dakikada Gianluca Scamacca’nın attığı gol ile öne geçse de devamını getiremedi. İngiltere, bu maçı Harry Kane (2) ve Marcus Rashford’un attığı gollerle 3-1 kazanarak büyük sükse yaptı. İtalya, güçlü rakibine iki farklı mağlup olarak hayal kırıklığı yarattı.

İtalya Grupta Üçüncü Sırada Yer Alıyor

İtalya, Euro 2024 elemelerinde şu ana kadar altı maça çıktı. Bu maçlarda üç galibiyet, bir beraberlik ve iki de mağlubiyet aldı. Malta’yı hem iç sahada hem de deplasmanda mağlup etti. Ayrıca, Arnavutluk’u yenmeyi de başardı. Bunun yanı sıra, 9 Eylül 2023 tarihinin programında yer alan maçta Kuzey Makedonya ile 1-1 berabere kaldı. İngiltere’ye hem içeride hem de dışarıda yenilerek taraftarlarını fazlasıyla üzdü.

İtalya, altı maçta yedi puan toplayabildi. Güncel tarih itibariyle, C Grubu’nda üçüncü sırada yer alıyor. Grubun lideri İngiltere! İngilizler, şu ana kadar topladıkları 16 puan ile Euro 2024’e katılmayı büyük oranda garantilediler. Grubun ikinci sırasında Ukrayna bulunuyor. Ukrayna, yedi maçta 13 puan topladı. İtalya’ya kıyasla bir maç daha fazla yapan Ukrayna’nın gruptan ikinci olarak çıkma ihtimali bir hayli fazla!

Kasım Ayındaki Maçlar İtalya’nın Kaderini Belirleyecek

C Grubu’nda neyin ne olacağını Kasım ayında oynanacak maçlar belirleyecek. İtalya, 17 Kasım 2023 Cuma gününün programında yer alan maçta TSİ 21.45’te Kuzey Makedonya ile karşı karşıya gelecek. İtalyanlar, kendi sahalarında oynayacakları bu maçı kazanmayı hedefliyorlar.

Grubun kaderi ise 20 Kasım 2023 günü belirlenecek. O günün programında Ukrayna – İtalya maçı var. Ukrayna, maça ev sahibi sıfatı ile çıkacak. İtalya, zorlu deplasmandan puan veya puanlar ile ayrılmaya çalışacak. Her şeyin kötü gitme ihtimali de mevcut! İtalya, ilk iki dışında kalarak Euro 2024 hayallerine veda edebilir.