Eyüpspor 4 – 1 Adanaspor

Trendyol 1.Lig’de 11. Hafta mücadelesin Arda Turan yönetimindeki Eyüpspor sahasında Adanaspor ile karşı karşıya geldiler.

Eflatun sarılı Eyüpspor 1 – 0 geriye düştüğü maçtan 4 – 1’lik zaferle ayrıldı ve liderliğini emin adımlarla sürdürmeye devam ettiler.

İstanbul ekibi Eyüpspor galibiyeti getiren golleri 19’uncu dakikada Bruno, 43’üncü dakikada Taşkın İlter, 65’inci ve 90’ıncı dakikalarda Ampem kaydetti. Konuk ekip Adana temsilcisinin tek golü ise 13’üncü dakikada Fernandes’ten geldi.

Konuk ekip Adanaspor da 69 da Feyzi Yıldırım direk kırmızı kart ile oyun dışında kaldı.

Bu sonuçla puanını 27’ye yükselten Eflatun sarılılar Eyüpspor, en yakın rakibi Kocaelispor’un 4 puan önünde liderliğini sürdürdü. Konuk ekip Adanaspor ise lig de 12 puanda kalırken 13. Sıraya kadar gerilediler.

Trendyol 1. Lig de gelecek 12. Hafta da turuncu beyazlılar Adanaspor kendi sahasında Başkent ekibi Gençlerbirliği ile karşı karşıya gelecekler.

Arda Turan yönetimindeki Eflatun sarılılar Eyüpspor ise İzmir de Altay deplasmanına konuk olacaklar.

EYÜPSPOR LİDERLİĞİNİ SÜRDÜRDÜ

1’inci Lig’in 11’inci haftasında Eyüpspor, konuk ettiği Adanaspor’u 4 – 1 mağlup etti. Arda Turan yönetimindeki Eflatun sarılılar Eyüpspor 1 – 0 geriye düştükleri karşılaşmada G. Bruno nun golü ile 1 – 1 lik beraberliği yakaladılar.

İlk yarının sonuna doğru ise temposunu arttıran ev sahibi takım Taşkın İlter ile 2 – 1 öne geçerek karşılaşmada ilk yarıyı önde tamamladılar.

İkinci yarı da oyun temposunu arttıran Eflatun sarılılar Eyüpspor 65 de P. Ampem ile 3 – 1 yaptılar. Karşılaşmadaki son sözü ise 90 da P. Ampem 4 – 1 gelirken maçın skoru da belli oldu.

Karşılaşma sonun da Arda Turan yönetimindeki Eflatun sarılılar Eyüpspor 4 – 1 lik skor ile 3 puanın sahibi oldu.

MAÇ BİLGİLERİ

STAT: Eyüp

HAKEMLER: Kutluhan Bilgiç Orta Hakem, Kemal Elmas Yardımcı Hakem, Sezgin Çınar Yardımcı Hakem

EYÜPSPOR: Berke Özer – Robin Yalçın (Dk. 77 Kaan Demir), Metehan Baltacı, Claro, Caner Erkin (Dk. 87 Seslar ), Taşkın İlter, Ahmed Kutucu, Fredy ( Dk. 87 Melih Kabasakal ), Regattin (Dk. 77 Murat Uçar ), Ampem, Bruno ( Dk. 81 Mustafa Pektemek )

ADANASPOR: Ahmet Said Kıvanç – Ferhat Katipoğlu, Cem Güzelbay, Fatih Kurucuk, Mehmet Feyzi Yıldırım, Hakkı Türker (Dk. 82 Ayuk), Dabo, Oberlin ( Dk. 82 Metehan Altunbaş), Diakite (Dk. 57 Harun Alpsoy ), Champness (Dk. 73 Lukaku), Fernandes

GOLLER: Dk. 19 Bruno, Dk. 43 Taşkın İlter, Dk. 65 ve 90 dakikalar da P. Ampem (Eyüpspor ) – Dk. 13 Fernandes (Adanaspor )

KIRMIZI KART: Dk. 69 Mehmet Feyzi Yıldırım (Adanaspor )

SARI KARTLAR: 53 dk. C. Diakite, 64 dk. Hakkı Türker (Adanaspor )