Fenerbahçe Yabancı Kontenjanını Boşaltıyor

Yeni sezon da kadrosuna ciddi takviyeler ile güçlendiren sarı lacivertli takım da transfer süreci de sayılı günler kala devam ediyor.

Yeni sezon öncesinde kadrosuna Edin Dzeko, Ryan Kent,Cengiz Ünder, Sebastian Szymanski, Fred, Rodrigo Becão, Mert Müldür, Omar Fayed, Alexander Djiku, Dusan Tadic, Umut Nayir, Dominik Livakovic gibi önemli isimler ile çok iyi bir kadro kurdular.

Süper lig de yeni sezon öncesinde Avrupa da da mesai harcayan sarı lacivertli takım bileğini büke bilecek rakibi çıkmadı. Sarı lacivertli takım Fenerbahçe yeni sezona Trendyol süper lige hızlı giren ekiplerden birisi oldular.

UEFA Konferans liginde grup aşamasına kala bilmek için 3 ön elemeden geçen sarı lacivertli takım Zimbru, Maribor, Twente ile karşı karşıya gelirken rakiplerini hepsini devirerek grup aşamasına kalarak yoluna devam ettiler.

Sarı lacivertiler Trendyol süper lig de ise sezonun ilk iki haftasında da sahadan 3 puan galibiyet ile ayrılarak sezona güçlü bir giriş yaptılar.

Sezonu kendi sahasında açan sarı lacivertli takım Gaziantep FK ile karşı karşıya geldikleri mücadeleden 2 – 1 galip ayrılarak 3 puan ile lige başladılar.

Yeni sezon da ki ilk deplasman karşılaşmasında ise sarı lacivertli takım ligin yeni Karadeniz ekibi Samsunspor deplasmanına konuk oldular.

Samsun da rakibi karşısında ilk yarıda gol bulamayan sarı lacivertli takım ikinci yarıda buldukları 2 gol ile rakibini 2 – 0 mağlup ederek 3 puanı alırken, milli ara öncesinde ise başkent deplasmanında konuk oldukları MKE Ankaragücü nü 1 – 0 lık skor ile mağlup ederek liderlik koltuğuna maç eksiği ile yerleştiler.

Fenerbahçe’de gözler 6 numara ismine çevrildi. Yönetim transfer tahtasının kapanmasına kısa bir süre kala görüşmelerini sıklaştırırken sarı lacivertlileri büyük bir tehlike bekliyor. Kadrosunda 16 yabancısı bulunan Fenerbahçe‘de 4 isimden ikisi yolcu.

FENERBAHÇE LUAN PERES ‘İN YANINA BİR İSİM DAHA ARIYOR

Bu sezon yaptığı transferlerle büyük ses getiren Kanarya’da gözler 6 numaraya çevrildi. Ön libero mevkine transfer yapmaya hazırlanan Fenerbahçe’de yabancı kontenjanı problem olacak gibi görünüyor.

Zira Sarı Lacivertliler orta sahaya bir takviye daha yapması durumunda kadrosundaki yabancı futbolcu sayısı 16 olacak.

14 yabancı oyuncu kuralı olan süper lig de sarı lacivertli takım 2 isim ile yollarını ayırmak zorunda.

Sarı lacivertlilerde Luan Peres‘in sözleşmesinin dondurulması büyük ihtimal. Bu gerçekleşirse bile Fenerbahçe’de 1 yabancı futbolcu fazla olacak.

Diğer adaylar arasında ise Miguel Crespo, Ryan Kent ve Joshua King isimleri öne çıkıyor.

FENERBAHÇE CRESPO KONUSUNDA KARARSIZLAR

Miguel Crespo’nun başka bir takıma kiralık olarak gönderilmesi geçtiğimiz günlerde söz konusu olmuş ancak bu girişimden bir sonuç alınamamıştı.

2 günü kalan sarı lacivertli takımın Sezon sonu sözleşmesi sona erecek olan Portekizli orta saha oyuncusu kiralık olarak göndermek çalışmaları devam ediyor.