FENERBAHÇE’DE ENNER VALENCİA RESMEN AYRILDI

Süper lig de istediklerini alamayan sarı lacivertli takım Fenerbahçe sezon sonunda Ziraat Türkiye Kupası’nı alarak taraftarlarını heyecanlandırdılar. Uzun yıllar sonra taraftarına kupa heyecanı yaşatan sarı lacivertli takım da ayrılıklar da peş peşe gelmeye başladı.

Sarı lacivertli takım da Ziraat Türkiye Kupası finali sonrasında ilk ayrılık teknik patronu ile geldi. Portekizli tecrübeli teknik adam Jorge Jesus ile yollarını ayrıma kararı kalan sarı lacivertli takım yeni teknik patron arayışlarına da başladı.

Portekizli teknik adam Jorge Jesus’ un ardından bir veda da Fenerbahçe’nin Ekvadorlu 33 yasındaki forveti Enner Valencia bu sezon gol kralı olarak tamamladığı süper lig kariyeri sonrasında sarı laciverti formayı son kez kupa finalinde giyerek takımına veda eden isimlerden oldu.

Fenerbahçe ile sözleşmesi sona eren 33 yasındaki golcü isim Enner Valencia, Brezilya’nın Internacional takımına transfer oldu. Internacional, Enner Valencia’nın transferini sosyal medya hesabından da duyurarak taraftarlarına açıkladılar.

Internacional Brezilya bayrağı, uçak ve Türk bayrağı emojileri ile açıkladığı Enner Valencia’nın transferini de golcü oyuncu ile 3 yıllık bir sözleşme imzaladılar.

Sarı lacivertli takım Fenerbahçe ‘nin de kendisine yapılan teklifleri aslında sezon sonuna kadar bekleterek takımı oyalayıp ne bir dönüş yapmayarak aslında takımdan ayrılmak istediğini de açık açık belirtmiş oldu.

SÜPER LİG’İN GOL KRALI OLARAK VEDA ETTİ

Fenerbahçe’nin Ekvadorlu forveti 33 yasındaki Enner Valencia sarı lacivertli takım da ki kontratını tamamlayarak takımdan ayrılan isimlerden oldu.

33 yasında ki Ekvadorlu forvet Enner Valencia 2020 / 21 sezonun da Meksika ekibi olan Tigres UANL’ dan bonservis bedeli ödemeden sarı lacivertli takımın kadrosuna kattığı isimlerden birisi olmuştur.

Sarı lacivertli takım ile bu sezon en verimli yılını geçiren tecrübeli isim kariyerinde en fazla gol katkısı verdiği sezonu da bu sene yaşadı.

3 sezon sonun da sarı lacivertli takımın formasını giyen tecrübeli isim yeni sözleşme imzalamaya yanaşmayarak takımdan ayrılık sinyallerini vermişti. Tecrübeli golcünün adı Brezilya ekibi olan Internacional ile anılmaya hatta anlaşmaya da vardıklarını söyleniyordu. 33 yasında ki Ekvadorlu forvet Enner Valencia Süper Lig’de attığı 29 golle sezonu gol kralı olarak noktayı koyarken kariyerine bundan sonra Brezilya ekibi olan Internacional ile devam edecek.

AVRUPA VE SUUDİ ARABİSTAN’DAN GELEN TEKLİFLERİ KABUL ETMEDİ

33 yasında ki Ekvadorlu forvet Enner Valencia sarı laciverti takım da ki sözleşmesi sona erdikten sonra kariyerine Brezilya ‘ da devam etmek istedi.

Brezilya ekibi Internacional ile 3 yıllık bir sözleşme imzalayan Enner Valencia Avrupa ‘dan da bazı tekliflerin olduğu ileri sürülürken bunları geri çevirip Brezilya’ yı tercih etmesi onun için önemli oldu.

Özellikle Ekvadorlu oyuncunun Suudi Arabistan’dan gelen ciddi astronomik teklifi red ederek Brezilya ekibi Internacional i seçti.