Gençlerbirliği 1 Puanı Sayılarla Aldı

Spor Toto 1. Lig’in 29’uncu hafta mücadelesinde Gençlerbirliği, Ankara Eryaman Stadyumu’nda Kocaelispor’u ağırladı.

Kocaelispor’dan Gueye’nin 56’da attığı gole Kırmızı Karalar’da Ömürcan Artan ile yanıt 69’da geldi. 90 dakika boyunca bu iki golün dışında herhangi bir sayı kaydedilmeyince taraflar 1’er puanı paylaştılar.

Gençlerbirliği Dengeli Bir Maç Geçirdi

Gençlerbirliği ile Kocaelispor arasındaki karşılaşmada ortaya çıkan istatistiklerden birçoğu, skor tabelasındaki dengeyi de işaret ediyor. Hem kırmızı siyahlı takımımız hem de rakip yeşil siyahlı takım, belirli başlı istatistiklerde küçük üstünlükler yakalamış olsalar da genelde birbirlerine yakın görüntü çizmişler.

İstatistik kağıdının ilk sırasındaki topla oynama oranları bu yakınlığı görebildiğimiz ilk kısım olarak göze çarpıyor.

Buna göre kırmızı siyahlı Başkent temsilcimiz, %55’lik oranla rakibi Kocaelispor’a kıyasla daha fazla topa sahip oldu. Bu sahipliğini yaptığı 403 pasla perçinleyen takımımız, bu pasların 72’sini uzun menzilli kullanmayı tercih etti.

Öte yandan rakip Kocaelispor ise toplamda yaptığı 320 pasın yanına 79 uzun pas sayısı da ekleyerek, yüzde olarak daha “direkt” bir anlayışı benimsedi.

İki takım arasındaki temel farklardan biri, paslardaki isabet sayılarında ortaya çıktı. Kırmızı Karalar, yaptığı paslarda %80 gibi bir isabet sağlayarak kabaca 10 pastan 8’ini yerine ulaştırdı. Öte yandan Kocaelispor ise bu alanda deyim yerindeyse sınıfta kaldı.

Sadece %68 isabet sağlayabilen yeşil siyahlı takım, Gençlerbirliği yarı sahasında ise bu sayıyı %58’e indirdi.

İstatistiklerin bu aşamasında arada bulunan fark, orta sayıları ve yüzdelerinde yok denecek kadar azdı. Gençlerbirliği’nin %33 isabetle yaptığı 12 ortaya, %38 isabetle 14 ortada karşılık veren Kocaelispor, takımımıza karşı bu yolla da gol aradı.

Gençlerbirliği Hücumda Daha Çok Denedi

gençlerbirliği

Maçtaki hücum istatistiklerine gelince Gençlerbirliği’nin daha çok deneyen taraf olduğunu görmek mümkün.

Teknik direktör Metin Diyadin 90 dakika boyunca rakip Kocaelispor kalesinde attığı 17 şutla bunu gösterdi. Bu 17 şutun yarısının ceza alanı içinden kaydedilmiş olması da aslında Kırmızı Karalar’ın rakip ceza alanına girmekte zorlanmadığının kanıtıydı. Buna karşın ceza alanı dışından çekilen 8 şut ise, takımın bu yönde bireysel tercihlere zorlandığını da gösteriyordu.

Gençler’de durum buyken rakip Kocaelispor ise kalemize 9 şut tehdidinde bulunup 4 isabet sağladı. Rakibin de tıpkı Başkent temsilcimiz gibi 8 şutu ceza alanımızın içinden geldi. Bu da teknik direktör Metin Diyadin’i önümüzdeki maçlar için düşünmeye sevk edecektir hiç şüphesiz.

Zira rakip takımın toplam 9 şut çektiği düşünülürse, 8 ceza sahası içi fırsatı bir hayli fazla gözüküyor.

Hücum fırsatlarının ve topla oynama sayılarındaki oranların üzerinde düşünüldükten sonra, irdelenmesi gereken bir başka istatistik ise maçtaki mücadele detaylarını belirten iki kategori. Bunlar ikili mücadele kazanma ve hava topu başarısı istatistikleri.

İkili mücadele istatistiklerinde adeta başa baş bir durum vardı. Başkent ekibimiz %50 ile bu kategoride rakibiyle kafa kafaya geldi. Öte yandan hava toplarını daha fazla alan taraf ise Kocaelispor oldu.