Gençlerbirliği Altınordu’yu Yenmekten Başka Bir Şey Düşünmüyor

Süper Lig’de 2022 – 2023 sezonu 5 Ağustos tarihinde başlayacak. En az Süper Lig kadar heyecanlı olan TFF 1.Lig de Ağustos ayının ikinci haftasında başlamaya hazırlanıyor. Bu sezona sıkıntılı bir şekilde başlayacak olan takımlardan birisi de tahmin edebileceğiniz gibi Gençlerbirliği! Yıllarca Süper Lig’de mücadele eden ve üç büyüklere sattığı oyuncular ile dikkat çeken Ankara ekibi; ödenmeyen borçlardan dolayı FIFA’dan transfer yasağı cezası aldı. Birçok TFF 1.Lig ekibi ile aynı kaderi paylaştı.

Kırmızı siyahlı takım; yeni sezon öncesinde transfer yapamayacak. Teknik direktör Metin Diyadin kulübün bu durumunun farkında! Yeni sezon planlarını da eldeki oyunculara göre yapıyor. Gelin, Gençlerbirliği’nin sezonun ilk haftasındaki maçına yakından bakalım!

Gençlerbirliği-Altınordu Maçı Ne Zaman?

Türkiye Futbol Federasyonu; geçtiğimiz günlerde Süper Lig’in ilk haftasının fikstürünü açıklasa da TFF 1.Lig için herhangi bir açıklama yapmadı. Bu yüzden, Gençlerbirliği – Altınordu mücadelesinin günü ve saatinin henüz belli olmadığını ifade edebiliriz. Yine de maçın 12-13-14-15 Ağustos 2022 günlerinden birisinde oynanacağı söylenebilir.

Eryaman Stadyumu’nda oynanacak olan maçta saha ve seyirci avantajına sahip olacak Gençlerbirliği; bu maçtan galibiyet ile ayrılmayı ve taraftarlarını sevindirmeyi hedefliyor. Kulübün yaşadığı zorlukların farkında olan Gençlerbirliği taraftarları da Altınordu maçında tribünleri dolduracaktır.

Metin Diyadin Takımını Bu Maça Hazırlıyor

Gençlerbirliği birçok futbolcusunu kaybetti. Bilhassa altyapıdan yetişen ve sözleşmelerinin bitmesinden dolayı takıma tek kuruş dahi kazandırmadan ayrılan Arda Kızıldağ ve Ömürcan Artan’ın yokluğu hissedilecek. Bunun yanı sıra, son iki sezonda attığı kritik gollerle dikkat çeken Sandro Lima da Gençlerbirliği’nin çok arayacağı oyuncuların başında geliyor.

Metin Diyadin; altyapı destekli kadrosunu en iyi şekilde kullanmak zorunda! Takımın fark yaratacak oyuncularının başında Barış Alıcı geliyor. 25 yaşındaki oyuncu; geçtiğimiz sezon 35 maçta sekiz gol atıp sekiz asist yaparak farkını ortaya koydu. Sandro Lima ile beraber takımın hücum yükünü üstlendi. Barış Alıcı; birçok önemli futbolcunun ayrıldığı bu sezonda takımın en önemli yıldızı olacak. Gençlerbirliği’nin onun atacağı gollere ve yapacağı asistlere çok ihtiyacı var.

Aksel Aktaş Fark Yaratabilir

Kısıtlı kadrosu ile lige başlamaya hazırlanan Gençlerbirliği’nde bu sezon en çok süre alacak isimlerden birisinin Aksel Aktaş olduğunu söyleyebiliriz. 15 Temmuz 1999 tarihinde Fransa’nın Audincourt şehrinde dünyaya gelen oyuncu; başta on numara olmak üzere merkez orta saha ve orta saha sol pozisyonlarında forma giyebilir. 1.78 boyundaki oyuncu; güçlü fiziği ile de fark yaratacaktır.

Aksel Aktaş; geçtiğimiz sezonun başında Fatih Karagümrük’ten Gençlerbirliği’ne transfer oldu. Kırmızı siyahlı takımın formasını 23 maçta giydi. Bu maçlarda altı asist yaparak kalitesini belli etti. 23 yaşındaki oyuncu; hücumda yaşanacak üretkenlik sıkıntılarını ortadan kaldırabilecek bir isim! Bilhassa Barış Alıcı ile saha içerisinde iyi anlaşması bekleniyor.