Gençlerbirliği Denizlispor’u Mağlup Etti

Spor Toto 1.Lig’de ligin altını ve orta sıralarını ilgilendiren karşılaşmada Metin Diyadin önderliğindeki Gençlerbirliği, sahasında ligin alt sıralarında bulunan Denizlispor’u konuk etti.

Fatih Tekke’nin teknik direktörlük koltuğunda oturduğu Ege temsilcisi maç öncesinde topladığı 15 puanla ligde 16.sırada yer alırken, Gençlerbirliği ise topladığı 20 puanla Spor Toto 1.Lig’in 10.sırasında kendisine yer bulmuştu.

Maç öncesinde favori Gençlerbirliği olarak gösteriliyordu. Öyle ki Gençlerbirliği, Denizlispor karşısına iki maçlık galibiyet serisiyle geliyordu ve iyi bir form grafiğine sahipti. Öte yandan Denizlispor ise son iki maçından sadece 1 puan çıkarabilmişti

İki takımın durumu bu şekildeyken Ankara Eryaman Stadyumu’nda başlayan 16.hafta mücadelesinin ilk vuruşunu Gençlerbirliği yaptı.

Gençlerbirliği Baskılı Başladı

Maça, evinde favori olduğunu hissettirircesine baskılı başlayan Gençlerbirliği, ilk tehlikeli atağını dakika 19’da buldu. Orta sahada yapılan baskının sonuç vermesiyle atağa çıkan Gençler, Dmytro Grechyshkin’in uzaktan attığı şutta gole yaklaştı ancak top az farkla auta gitti.

Denizlispor’u, ileride yaptığı yoğun baskıyla zorlayan Gençler çok net bir fırsattan dakika 24’te yararlanamadı.

Yoğun baskıda büyük bir hata yapan Denizlisporlu Muhammet’in bu hatasını kaleci Adam Mieczyslaw Stachowiak telafi etti ve Gençlerbirliği öne geçme şansından yararlanamadı.

Rakibi üst üste pozisyonlarla bunaltan ve Fatih Tekke’nin öğrencilerine maça ortak olma şansını vermeyen Gençlerbirliği dakika 35’te bir net gol fırsatını daha değerlendiremedi. Ceza sahasına yapılan ortada oluşan kısa süreli karambolde top bir anda Gökhan Altıparmak’ın önünde kaldı. Gökhan Altıparmak, topu düzeltip açıyı da buldu fakat yaptığı vuruş üstten auta çıktı.

Dakika 45+5’te sağ taraftan kullanılan serbest vuruşta beklediği golü bulan Gençlerbirliği’nin bu golü hakem tarafından iptal edildi. Ekran başında izleyenlerin dahi neden iptal edildiğini anlamadığı bu gole uzun süre itiraz edilse de hakem kararını değiştirmedi.

Gençlerbirliği Aradığı Golü Nihayet Buldu

İlk yarıdaki etkili oyunundan gol çıkaramayan Gençlerbirliği, ikinci yarıya da hızlı başladı. Özellikle 50.dakikada Aaron Tshibola’nın adeta tek kişilik performansla ceza sahasının içinden çektiği şutta gole çok yaklaşıldı. Ancak kaleci Adam Mieczyslaw Stachowiak bir kez daha sahneye çıktı ve Denizlispor’u geriye düşmekten kurtardı.

Aslında ikinci yarı bir anlamda Adam Mieczyslaw Stachowiak ile Gençlerbirliği futbolcuları arasında geçti desek yanlış olmaz. Çünkü Denizlispor değil gole yaklaşmak, pozisyon bile bulamadı.

Maçın son bölümüne girilirken Alkaralar acaba bu etkili oyunun karşılığını alamayacak mıyız diye endişelenirken sahneye Lua Lua ve Metehan Mert çıktı.

Lua Lua’nın soldan yaptığı ortaya çok iyi yükselen Metehan Mert, yaptığı etkili kafa vuruşuyla Gençlerbirliği’ne başından sonuna kadar üstün oynadığı maçta galibiyeti getirdi.

Golden sonra büyük bir sevinç yaşayan Gençlerbirliği, maçı bu golle kazanırken puanını 23’e yükseltti ve ligin üst sıralarına bir adım attı.