Gençlerbirliği Evinde Direnemedi

Spor Toto Süper Lig’in 35. Haftasında Gençlerbirliği, kendi sahasında Demir Grup Sivasspor’u konuk etti. İki takım arasındaki bu maçı 3 – 2 kazanan taraf konuk takım Demir Grup Sivasspor oldu. Demir Grup Sivasspor’un gollerini Felix, Kayode ve kendi kalesine Polomat atarken; ev sahibi Geçnlerbirliği’nin gollerini Diego Angelo ve Johansson attı.

Bu sonuçla beraber deplasmanda oynadığı maçı kazanan teknik direktör Rıza Çalımbay gözetimindeki Demir Grup Sivasspor, bu sezon Süper Lig’de üst üste 3. Galibiyetini elde etmiş oldu. Öte yandan kendi sahasında oynadığı maçta mağlup olan teknik direktör Özcan Bizati önderliğindeki Gençlerbirliği ise bu sezon Süper Lig’de son 2 maçını kaybetmiş oldu.

Maçın İstatistikleri

Spor Toto Süper Lig’in 35. Haftasında Gençlerbirliği ile Demir Grupz Sivasspor karşı karşıya geldi. İki takım arasındaki bu mücadeenin 25. Dakikasında Diego Angelo’nun golü ile 1 – 0 öne geçen Gençlerbirliği, karşılaşmanın 37. Dakikasında ise Johansson’un attığı golle maçta durumu 2 – 0 yaptı. İlk yarı 2 – 0’lık skorla sona erdi. Maçın 78. Dakikasında Demir Grup Sivasspor’da Felix, attığı golle aradaki farkı 1’e indirdi. Maçın 83. Dakikasında da Kayode ile Demir Grup Sivasspor, maçta 2 – 2’lik eşitliği yakaladı.

Maçın 90+4. Dakikasında ise Polomat’ın kendi kalesine attığı golle maçta 3 – 2 öne geçen taraf Demir Grup Sivasspor oldu. Maç bu skorla bitti ve Demir Grup Sivasspor, 2 – 0 geriye düştüğü maçı 3 –2 kazanmayı başardı. Öte yandan ev sahibi Gençlerbirliği, maç boyunca %41 topla oynama, 8 şut, 3 korner, 9 serbest vuruş, 11 faul, 2 sarı kart, 1 kaçan net pozisyon, 367 pas ve 11 kez rakip ceza sahasında topla buluşma gibi istatistikler ile oynadı. Konuk takım Demir Grup Sivasspor ise %59 topa sahip olma, 17 şut, 5 köşe vuruşu, 11 serbest vuruş, 8 faul, 3 sarı kart, 1 kaçan net pozisyon, 496 pas ve 21 kez rakip ceza sahasında topla buluşma gibi istatistikler ortaya koydu.

Puan Durumu

Spor Toto Süper Lig’in 35. Haftasında Gençlerbirliği, evinde Demir Grup Sivasspor’a 3 – 2 yenildi. Deplasmandan 3 puan ile ayrılan Demir Grup Sivasspor, 50 puan ile 7. Sıraya geldi. Sahasından puansız ayrılan Gençlerbirliği ise 31 puanda ve 20. Sırada kaldı.