Gençlerbirliği Kümede Kalmak İstiyor

Teknik direktör Metin Diyadin önderliğinde Spor Toto 1. Lig’de mücadele eden Gençlerbirliği, düşme korkusu yaşamak istemiyor.

Türkiye futbol tarihinde Spor Toto Süper Lig denildiğinde akla gelen ilk takımlardan biri olan Al Karalar, son sezonlarda ne yazık ki tarihine yakışmayacak sonuçlar aldı.

Bir zamanlar Avrupa kupalarında düzenli olarak ülkemizi temsil eden ve adını Türkiye sınırlarını dışına taşıyan Gençlerbirliği, son dönemde yapılan yönetimsel hataların kurbanı oldu ve Spor Toto 1. Lig’e düştü.

O günden beri kırmızı siyahlı takımımıza gönül veren Ankaralılar, tekrar eski günlere dönmenin hayalini kuruyorlar. Ancak ne yazık ki o hayaller en azından şimdilik pek de yakın gözükmüyor.

Zira teknik direktör Metin Diyadin önderliğindeki takımımız Spor Toto 1. Lig küme düşme hattına, Spor Toto Süper Lig’e yükselme potasına kıyasla çok daha yakın.

Gençlerbirliği Yeni Yıla Kabus Görerek Girdi

gençlerbirliği

Bu sezon Spor Toto 1. Lig’de bir dönem yakaladığı üst üste başarılı sonuçlarla play off potasına yaklaşan Gençlerbirliği, Ocak 2022 fikstüründen itibaren adeta kabus gördü.

Ocak 2022’de çıktığı Eyüpspor maçını 1 – 0, Adanaspor maçını 0 – 3, Manisa Futbol Kulübü karşılaşmasını 3 – 1 ve Ankara Derbisi’nde MKE Ankaragücü mücadelesini 0 – 3 kaybeden takımımız bir anda kendini Spor Toto 1. Lig’in en alt sıralarında buldu.

Üst üste 5 maçlık bir mağlubiyet serisine kapılarak Spor Toto 1. Lig 2021 – 2022 Sezonu’nun en kötü dönemini geçiren teknik direktör Metin Diyadin ve öğrencileri neyse ki 11 Şubat 2022’de oynanan Altınordu maçıyla bu sarmaldan çıktılar.

Altınordu karşısında alınan 1 – 2’lik galibiyetle 3 puan hasretini dindiren Altınordu, bir sonraki hafta Yılport Samsunspor ile 2 – 2 berabere kalarak yenilmeme serisini 2 maça çıkardı. Ancak Beypiliç Boluspor mağlubiyeti yeni bir serinin önüne geçti.

Ankara’nın kırmızı siyahlı temsilcisi Gençlerbirliği geçtiğimiz hafta ise Spor Toto 1. Lig’de matematiksel olarak olmasa da ihtimal olarak düşmesi neredeyse kesinleşen Balıkesirspor’u ağırladı.

Ankara Eryaman Stadyumu’nda oynanan bu mücadelede favori banko bir şekilde ev sahibiydi. Teknik direktör Metin Diyadin ve öğrencileri bu maçı 2 – 0 kazanarak beklentileri karşıladılar.

Düşme Hattından Uzak Durmak Gerekiyor

Spor Toto 1. Lig’de 2021 – 2022 Sezonu’nun sona ermesi adına geride 10 maç kaldı. Şu anda Spor Toto 1. Lig puan tablosunda 13’üncü sırada bulunan Gençlerbirliği, geride kalan haftalarda maksimum puan toplayıp bu sezonu rahat bitirmek istiyor.

An itibariyle hanesinde 33 puan bulunan takımımız, Spor Toto 1. Lig puan tablosunda küme düşme hattının üst sınırında bulunan Altaş Denizlispor’dan sadece 3 puan yukarıda. İşte tam da bu sebeple kalan 10 haftanın her biri final havasında geçecek.

Al Karalar, ne kadar çabuk bir şekilde galibiyetler almaya başlarsa lig maratonunun sonunu da o kadar rahat bir biçimde geçecekler. Gençler taraftarlarının büyük bir çoğunluğunun sezonun geri kalanından tek beklentisi takımın bunu başarması.