Gençlerbirliği Son Dakikada Yıkıldı

Spor Toto Süper Lig’in 29. Haftasında Gençlerbirliği, 7 Mart Pazar günü kendi evinde son şampiyon Medipol Başakşehir’i konuk etti. İki takım arasındaki bu mücadeleyi ev sahibi Gençlerbirliği, 1 – 0 kaybetti. Medipol Başakşehir’e deplasmanda galibiyeti getiren golü dakika 90’da Demba Ba kaydetti.

Bu sonuç ile birlikte deplasmanda oynadığı maçı kazanan teknik direktör Aykut Kocaman önderliğindeki Medipol Başakşehir, Süper Lig’de 10 maçlık bir aranın ardından galibiyet almayı başardı. Öte yandan kendi evinde son dakikada yediği golle maçı kaybeden teknik direktör Mehmet Altıparmak yönetimindeki Gençlerbirliği ise bu sezon Süper Lig’de 16. mağlubiyetini almış oldu.

Kendi evinde oynadığı maçtan puansız ayrılan Gençlerbirliği ise ligde 21 puanda ve son sırada kaldı. Gençlerbirliği ise Spor Toto Süper Lig’in 30. Haftasında 14 Mart Pazar günü deplasmanda Fenerbahçe’ye konuk olacak.

Maçın Golü

Spor Toto Süper Lig’in 29. Haftasında Eryaman Stadyumu’nda Gençlerbirliği ile Medipol Başakşehir kozlarını paylaştı. Maçın ilk yarısı hem başkent ekibi Gençlerbirliği’nin hem de Medipol Başakşehir’in yakalamış olduğu tehlikeli gol pozisyonlarına rağmen golsüz eşitlikle 0 – 0 sona erdi.

Maçın son anlarında, 90. dakikada ise Medipol Başakşehir’de topla buluşan Tolga Ciğerci, ceza sahasının dışından kaleye uzak mesafeden sert bir şut çekti. Gençlerbirliği kalecisi Nordfeldt, bu topu güçlükle kurtardı fakat topu sektirdi. Kaleci Nordfeldt’ten seken topu takipçiliğini konuşturarak kalenin hemen önünde tamamlayan Demba Ba, topu ağlara gönderdi ve takımını deplasmanda 1 – 0 öne geçiren golü atmış oldu. Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol olmayınca Medipol Başakşehir, deplasmanda Gençlerbirliği’ni 1 – 0 mağlup etti.

Puan Durumu ve Fikstür

Spor Toto Süper Lig’in 29. Haftasında oynanan maçta Medipol Başakşehir, deplasmanda Gençlerbirliği’ni 1 – 0 yenerek Süper Lig’de 10 maçlık uzun bir aranın ardından galibiyet elde etmiş oldu. Bu sonucun ardından deplasmanda oynadığı maçtan 3 puan ile dönen Medipol Bşaakşehir, ligde puanını 29 yaptı ve 16. sıraya yükseldi.

Öte yandan kendi evinde oynadığı maçtan puansız ayrılan Gençlerbirliği ise ligde 21 puanda ve son sırada kaldı. Gelecek hafta, Spor Toto Süper Lig’in 30. Haftasında Medipol Başakşehir, 12 Mart Cuma günü kendi evinde Beşiktaş’ı konuk edecek. Gençlerbirliği ise Spor Toto Süper Lig’in 30. Haftasında 14 Mart Pazar günü deplasmanda Fenerbahçe’ye konuk olacak.