Gençlerbirliği Tuzlaspor’a Farklı Mağlup Oldu

Kümede kalma yarışısında üst üste aldığı puanlarla biraz nefes alan Gençlerbirliği, Spor Toto 1.Lig 32.haftasında düşme hattındaki direkt rakiplerinden Tuzlaspor ile deplasmanda karşılaştı. Son haftaların en kötü ilk 45 dakikasını oynayan Başkent ekibi, ilk yarıyı 4 farklı geride kapatırken, ikinci yarıda varlık gösteremedi ve sahadan 4-0 mağlup ayrılan taraf oldu. Bu skorla 4 maç aradan sonra mağlup olan Kırmızı siyahlı ekip, ligde kalma yolunda ağır bir darbe aldı.

Gençlerbirliği’nin Yenilmezlik Serisi Son Buldu

Son dönemde sonuç odaklı futboluyla başarılı sonuçlar alan üst üste topladığı puanlarla düşme hattından uzaklaşan Kırmızı siyahlı ekip, Tuzlaspor deplasmanında kritik bir maça çıktı. Son haftaların en kötü performansını ligde kalma savaşı veren Tuzlaspor karşısında gösteren Başkent ekibi, hem oyun olarak hem de skor olarak farklı mağlup oldu. İlk yarıda hücumda varlık gösteremeyen Kırmızı siyahlılar, takım halinde çok dağınık bir görüntü sergilerken, savunmada verdiği her boşlukta kalesinde golü gördü. İlk yarıda dağılan Kırmızı siyahlılar, ikinci yarıda maçı çevirmek için çaba gösteremedi. Ağır bir mağlubiyetle dönen Gençlerbirliği, ligde kalma savaşında yara aldı. Son dönemdeki akıllı oyunundan sonra yakaladığı 4 maçlık yenilmezlik serisini İstanbul’da bırakmış oldu. Zorlu deplasmandan en azından iyi oyunla veya puanla ayrılmak mental anlamda da moral olacaktı ancak skor tabelası 4 gollü farklı mağlubiyetten fazlasını anlattı.   

Düşme Hattıyla Puan Farkı 2

Tuzlaspor mağlubiyeti sonrasında TFF 1.Lig‘de haftayı 38 puanda kapatan Kırmızı siyahlı ekip, bir maç eksiği ile  12.sırada yer aldı. Tuzlaspor ise puanını 41’e çıkardı nefes aldı. Başkent ekibinin düşme hattı ile arasındaki puan farkı 2’ye indi. Alt sıralardakilerin kazanması halinde Gençlerbirliği düşme hattına doğru yaklaşabilir. Bu yenilgiyle ligdeki 14.mağlubiyetini alan Kırmızı siyahlı ekip, dış sahadaki 8.mağlubiyetini almış oldu. Dış sahadaki galibiyet hasretini 3 maça çıkaran Başkent ekibi, son 3 deplasman maçındaki 2.yenilgisini aldı. Dış sahadaki maçlarda hücum anlamında ligin en zayıf takımlarından biri olan Kırmızı siyahlılar, deplasmandaki gol hasretini iki maça çıkarmış oldu. Başkent ekibi, aynı zamanda bu sezon ilk kez kalesinde 4 gol gördü.

İlk yarıda son 10 dakika dışında rakip yarı sahaya geçmekte zorlanan Kırmızı siyahlılar, rakip sahada üstünlük kurduğu bölümde bile kalesinde 2 gol gördü. Rakip kaleye çektiği 5 şutta 1 isabet buldular ve rakibine verdiği 6 gol şansında kalesinde 4 gol gördü. Tuzlaspor 6 şutta 1.23 xG üretirken, Gençlerbirliği 5 şutta 0.23 xG üretti. Bu da iki takım arasındaki bitiricilik farkını ve yaratıcılığı net bir şekilde açıkladı. Üstelik ikinci yarıda yüzde 60’ın üzerinde topa sahip olurken, 10 şutta 0.59 xG üreten Kırmızı siyahlı ekip, farkı azaltıcak potansiyeli maç içerisinde hissettirmedi.