Mauro Icardi Galatasaray’a Verdiği Katkı ile Dikkat Çekiyor

Sarı kırmızılı takım 2022 – 2023 sezonuna büyük hedefler ile başladı. Kötü geçen 2021 – 2022 sezonunun ardından yepyeni bir sayfa açan Galatasaray çok sayıda transfer yaptı. Onlardan birisi de Mauro Icardi oldu.

Mauro Icardi 2019 – 2020 sezonundan bu yana Fransa’nın Paris Saint Germain kulübünde forma giyiyordu. Ancak, bilhassa 2021 – 2022 sezonunda doğru düzgün forma şansı bulamadı. Paris Saint Germain oyuncunun maaşının bir kısmından kurtulmak adına onu kiralamayı düşünüyordu. Mauro Icardi’yi isteyen kulüplerden birisi de Galatasaray idi. Sarı kırmızılı takım Eylül ayında transferin son günlerinde oyuncuyu kiralık olarak kadrosuna kattı. Gelin, sonrasında yaşananlara yakından bakalım!

Arjantinli Oyuncu Golleri Kadar Asistleri ile de Fark Yaratıyor

Mauro Icardi hakkında çok sayıda önyargı mevcuttu. Özel hayatı ile gündeme gelen Arjantinli yıldızın Türkiye’de kesinlikle başarılı olamayacağı düşünülüyordu. Ancak, bu önyargıların hepsi boşa çıktı. 30 yaşındaki golcü bu sezon Süper Lig’de şu ana kadar 15 maça çıktı. Söz konusu maçlarda sahada bin 186 dakika kaldı. Takımın birinci forveti olmayı başardı. Bu maçlarda dokuz gol atıp altı asist yaptı. 15 gole katkı sağlayarak farkını ortaya koydu. Üç kez sarı kart gördü. Mauro Icardi Türkiye Kupası’nda iki maçta 116 dakika süre aldı. Bu maçlarda da bir gol atıp bir asist yaptı. Sonuç olarak, Galatasaray kariyerinde 17 maçta 10 gol atıp yedi asist yapmayı başardı.

Arjantinli oyuncu kendisini kısa sürede sevdirdi. Galatasaray sezona üç forvet ile başlamıştı. Bafetimbi Gomis, Haris Seferovic ve Mauro Icardi üçlüsünün yapacakları merakla bekleniyordu. Haris Seferovic Galatasaray’a uyum sağlayamadığı için devre arasında takımdan ayrıldı. Bafetimbi Gomis yaşı itibariyle yedek forvet olmaya daha uygundu. Mauro Icardi Galatasaray’ın birinci forveti oldu. Kendisine yüklenen sorumluluğun farkındaydı. Ancak, daha önce Inter ve Paris Saint Germain gibi kulüplerde oynadığı için üst seviyede mücadele etmeyi biliyordu. Galatasaray’ın birinci forveti olmak onu kesinlikle zorlamadı.

Mauro Icardi’yi özel kılan çok sayıda detay bulunuyor. Arjantinli golcü diğer forvetlere kıyasla bencil olmaması ile göz dolduruyor. Gol atmanın yanı sıra asist yapmayı da seviyor. Dokuz gol ve altı asist istatistikleri oyuncunun kalitesini ortaya koyan hususlardan yalnızca birisi!

Deneyimli İsim Derbilerin Adamı Olmayı Başardı

Mauro Icardi sıradan bir forvet değil! Küçük maçların oyuncusu hiç değil! Galatasaray bu sezonun ilk yarısında Beşiktaş’ı kendi sahasında konuk etti. Bu maçı 2-1 kazanmasını bildi. Gollerin ikisini de Icardi attı.

Fenerbahçe maçına ayrı bir paragrafta değinmemek olmaz. Galatasaray 8 Ocak 2023 günü deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaştı. Bu maçı 3-0 kazanarak büyük sükse yaptı. Mauro Icardi oyuna son 14 dakikada dahil olsa da maçı bir gol ve bir asist ile tamamladı.