Real Madrid UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Çeyrek Finale Yükseldi

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turuna 15 Mart 2023 Çarşamba günü oynanan maçlar ile devam edildi. Real Madrid ile Liverpool; geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi finalinde karşı karşıya gelmişlerdi. Maçı Vinicius Junior’un attığı golle 1-0 kazanan Real Madrid; UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmuştu. Bu iki takım bu defa son 16 turunda eşleştiler.

UEFA Şampiyonlar Ligi denildiği zaman akla ilk olarak Real Madrid gelir. İspanyol kulübü bu kupayı en çok müzesine götüren takım olarak dikkat çekiyor. Real Madrid; İngiltere’de oynanan ilk maçta Liverpool’u 5-2 mağlup etmişti. Rövanş için çok ciddi bir avantaj elde etmişti. Gelin, ikinci maçta yaşananlara yakından bakalım!

Real Madrid Maça İdeale Yakın Bir Kadroyla Çıktı

15 Mart 2023 Çarşamba gününün programında yer alan maç saat 23.00’te başladı. Santiago Bernabeu Stadyumu’nda oynanan maçı 63 bini aşkın kişi izledi.

İtalyan teknik adam Carlo Ancelotti takımını bu tip maçlara en iyi şekilde hazırlıyor. Real Madrid sahaya 4-3-3 dizilişiyle çıktı. Kalede her zaman olduğu gibi Courtois vardı. Defansta Carvajal, Rudiger, Militao ve Nacho görev yaptı. Camavinga, Kroos ve Modrid; orta saha üçlüsünü oluşturan isimlerdi. İleri üçlüde Valverde, Benzema ve Vinicius vardı.

Real Madrid sahaya olabilecek en iyi kadrosuyla çıktı. Sakatlığını yeni atlatan Tchouameni yedekler arasındaydı. Ancelotti; Fransız oyuncuyu hazır olmadığı gerekçesiyle oynatmadı. Buna ek olarak, Brezilyalı genç yıldız Rodrygo da yedekler arasındaydı.

Liverpool Bir Mucizenin Peşindeydi

İngiliz ekibinin Real Madrid’e şansı tutmuyor. 2017 – 2018 ve 2021 – 2022 finallerinde Real Madrid’e kaybeden Liverpool bu şanssızlığına son vermek istiyordu. Fakat, Real Madrid ilk maçı farklı bir skorla kazandı.

Alman teknik adam Jürgen Klopp işinin çok zor olduğunun farkındaydı. Yine de yıllarca konuşulacak türden bir sürprize imza atmayı hedefliyordu. Takımını sahaya tıpkı Real Madrid gibi 4-3-3 dizilişiyle sürdü. Kalede her zaman olduğu gibi Alisson vardı. Defansta Arnold, Van Dijk, Konate ve Robertson, orta sahada Fabinho, Milner ve Gakpo, ileri üçlüde Salah, Nunez ve Diogo Jota görev yaptı.

Karim Benzema Takımına Turu Getiren Gole İmzasını Attı

Real Madrid saha ve seyirci avantajını da kullanarak bu maçtan galibiyetle ayrılmayı hedefliyordu. Liverpool ise maça oldukça ofansif bir kadro ile çıkmıştı. Maçta beklenenin aksine tempo yoktu. Real Madrid uzaktan şutlarla etkili olmaya çalıştı.

Brezilyalı yıldız Vinicius Junior maçın en iyi ismi olarak dikkat çekiyordu. 2000 doğumlu oyuncu Liverpool defansını bir hayli zorladı. Dakikalar 78’i gösteriyordu. Vinicius Junior’un pasını değerlendiren Benzema topu ağlara gönderdi. Real Madrid bu golle 1-0 öne geçerken turu da neredeyse garantiledi. Liverpool maç boyunca pek bir varlık gösteremedi. Nunez ve Gakpo hayal kırıklığı yaratan isimlerdi.