Roma Rakibini Dört Golle Geçti

UEFA Avrupa Ligi’nde ikinci hafta heyecanı, 5 Ekim 2023 Perşembe günü oynanan maçlar ile yaşandı. Günün sonucu merakla beklenen maçı Roma ile Servette arasında oynandı. TSİ 22.00’de başlayan maça Roma Olimpiyat Stadyumu ev sahipliği yaptı. 56 bin kişinin izlediği maçı Igor Pajac yönetti. Gelin, bu maçta yaşananlara yakından bakalım!

Jose Mourinho Takımını Sahaya 3-5-2 Dizilişi ile Çıkardı

Yakından takip edenlerin bildiği üzere Roma’yı bir süredir Jose Mourinho çalıştırıyor. Portekizli teknik adam, takımını UEFA Avrupa Ligi’nde zirveye taşımak istiyor. Birçok futbolsevere göre Roma, Avrupa Ligi’nin favorisi!

Jose Mourinho, takımının Servette karşısında favori olduğunu biliyordu. Sahaya 3-5-2 dizilişi ile çıkmayı tercih etti. Roma’nın kalesini Svilar korudu. Defans üçlüsünü Cristante, Ndicka ve Mancini, orta sahada Zeki, Aouar, Bove, Paredes ve El Shaarawy, forvette de Belotti ve Lukaku vardı. Jose Mourinho’nun sahaya çift forvet ile çıkması, bu maçı ne kadar istediğini gösteren detaylardan birisi idi.

Roma Üç Puanı Çok Rahat Aldı

Futbolseverler, Roma – Servette maçını izlemek adına ekran karşısına geçmişlerdi. Maçın favorisinin Roma olduğunu düşünüyorlardı. Böyle düşünenler pek yanılmadılar. Çünkü, Roma, maça daha iyi başlayan taraf oldu. Ev sahibi, henüz 21’inci dakikada yeni transferi Romelu Lukaku’nun attığı golle 1-0 öne geçti. Bu golün asistini yapan isim Zeki Çelik oldu. Roma, ilk yarıyı da bu golle önde tamamladı.

İkinci yarıda değişen herhangi bir şey yoktu. Roma, oyunu ile rakibini ezmeye devam ediyordu. 46’ıncı dakikada sahneye Andrea Belotti çıktı. 2022 yılının yazında ismi Galatasaray ile anılan ancak tercihini Roma’dan yana yapan İtalyan golcü, bu dakikada attığı golle takımını 2-0’lık üstünlüğe taşıdı. Roma, üçüncü golü bulmakta gecikmedi. 52’inci dakikada sahneye çıkan Lorenzo Pellegrini, takımının üçüncü golünü kaydetti. Roma’nın durmaya niyeti yoktu. Bu golden sadece yedi dakika sonra dördüncü gol geldi. Andrea Belotti, kendisinin ikinci, takımının dördüncü golünü kaydetti. Roma, rakibini 4-0 yenerek taraftarlarını mutlu etti. Onlara bol gollü bir maç izletmiş oldu. Servette, kendisine kıyasla çok daha kaliteli bir kadrosu olan rakibi karşısında iyi bir oyun ortaya koyamadı.

Zeki Çelik Maça Damgasını Vurdu

Roma, Servette’i 4-0 gibi farklı bir skor ile geçerken maçın yıldızının Zeki Çelik olduğunu söyleyebiliriz. Jose Mourinho, milli oyuncumuza lig maçlarında çok fazla forma şansı vermedi. Ancak, onu, Konferans Ligi’ndeki Servette maçına ilk 11’de başlattı. Zeki Çelik, hocasının kendisine duyduğu güveni boşa çıkarmadı. Asıl pozisyonu olan sağ bek yerine orta sahanın sağında görev yapmasına rağmen çok iyi bir performans ortaya koydu. Maçı iki asist ile tamamladı. UEFA Avrupa Ligi’nde haftanın en iyi oyuncularından birisi olmayı başardı. Milli takım aday kadrosuna da çağrılan Zeki Çelik, bundan sonra Roma’da daha çok şans bulacaktır.