
Sivasspor’un Bu Sezonki Hataları
Süper lig de uzun zamandır Rıza Çalımbay ile beraber iyi işler çıkaran Sivasspor Türkiye Kupasında da yarı final de yoluna devam eden takımlardan birisi oldular.
Bu sezon süper lig de son haftalar da ki yaşadıkları puan kayıpları ile beraber alt sıralara doğru yaklaşan bir Sivasspor izledik.
Süper lig de geride kalan 32 karşılaşma da 10 galibiyet 7 beraberlik ve 15 mağlubiyet alan Sivasspor topladıkları 37 puan ile 11. Sırada yer alıyorlar.
Bu sezon süper lig de kadrosu dar olan takımlardan birisi olan Sivasspor ‘ da bu en büyük eksiklerinden birisi oldu diye biliriz.
Bir diğer hatası ise taraftarlarını maça çağıramıyorlar oluşu ola bilir. Avrupa da mücadele eden takımlardan birisi olmasına rağmen dolu tribünler önünde bir türlü çıkamadılar.
Bu sezon ligin en az kart gören takımlarında birisi olmalarına rağmen en dozunda sertlik ve ikili mücadelesinde kırılgan takımlara çok rahat diş geçirseler de orta sahadasın hücum yönü güçlü oyuncular olamaması da takımın gol yollarında en büyük zaaflarından birisi ola bilir.

KADRO OLARAK SİVASSPOR’ DA EN DAR YAPIYA SAHİP TAKIMLARDAN
Sivasspor bu sezon süper lig de kadro kalitesi bakımın dan en dar yapıya sahip takımlardan birisi olarak bu sezon ki en zorlayıcı faktörü buradan aldılar.
Kayserispor ‘un daha dar bir kadrosu olmasına rağmen ortama üzerinde kaliteli isimler olduğu için daha çok sıralamada yukarı da olan Kayserispor varken Sivasspor ise daha ortalama altında olduklarını görüyoruz. Rıza Çalımbay ‘ın da bu konudan her sezon başında çok fazla söylenmesine rağmen Sivasspor yönetimi transfer de fazla açılmadan işlerini yönetmeye çalışıyorlar.
HÜCUM YÖNÜ GÜÇLÜ OYUNCULARA SAHİP DEĞİLLER

Sivasspor’ un bu sezon ki dar kadrosu onlar için zorlayıcı olduğu çok net sıralamadaki yerlerine de bakıldığında görülüyor.
Orta saha da ikili mücadeleyi seven bir takım olan Sivasspor ‘ da oyuncu grubu da orta alan da bu yönde kurulu oluyor. Savunma yönü kuvvetli oyunun daha yavaş aktığı pas geçişlerinin de temponun olmadığı anlar da Sivas rakibini çok rahat bu durumlarda zorlaya biliyor.
Ancak tam tersi durumlarda hücum da orta alan da merkez de fazlası ile defansif yönü güçlü isimler Hakan, Charis Charisis ve Isaac Cofie’ de oynasa savunma yönü güçlü isimler. Hücum da bir tek kanatta M. Gradel oda artık 35 yasına gelmesi ile ritmini kaybettiği anlarda hücumda başka destek gelmediği gibi daha çok yana paslar ile savunmaya geriye doğru yönelen bir oyun ile Sivas sahada oluyor. O yüzden Sivasspor ‘un biraz daha orta alan da hücum yönü zengin kanatlar da daha hareketli isimler ile yeni sezona başlaya bilmeleri onlar için daha önemli olmaları. Bu hataları eksikleri onlarda görüyor olsalar da gelecek sezon transfer politikasında değişiklikler yapmalılar.