TFF 1.Lig’de Dördüncü Hafta Heyecanı Bitti

TFF 1.Lig’de 2023 – 2024 sezonu güzel geçiyor. Futbolseverler, bu sezon daha çekişmeli bir lig izleyecekler. 18 takımın mücadele ettiği TFF 1.Lig’in dördüncü haftasında yaşananlara bir göz atmaya ne dersiniz?

Eyüpspor Liderliğini Sürdürüyor

TFF 1.Lig’de bu sezonun favorisinin Eyüpspor olduğunu söyleyebiliriz. İstanbul temsilcisi, geçtiğimiz sezon yapmış olduğu hatalardan ders almışa benziyor. Genç teknik direktör Arda Turan, takımını Süper Lig’e çıkarmaktan başka bir şey düşünmüyor. Eyüpspor, TFF 1.Lig’de şu ana kadar çıkmış olduğu üç maçı da kazandı. Dördüncü haftadaki rakibi Giresunspor oldu. Bu maçın favorisi tahmin edebileceğiniz üzere Eyüpspor idi. Ancak, futbolseverler, Giresunspor’un da bir sürpriz yapabileceğini düşünüyorlardı. Beklenen olmadı. Eyüpspor, maçtan 3-1’lik galibiyet ile ayrıldı. İstanbul temsilcisini galibiyete taşıyan golleri Adrien Regattin, Caner Erkin ve Fredy kaydetti.

TFF

Manisa FK Sezona Çok İyi Başladı

2023 – 2024 sezonunun dikkat çeken takımlarından birisi de yüksek ihtimalle Manisa FK olacak. Ege temsilcisi, dördüncü haftada Tuzlaspor ile karşı karşıya geldi. Üç maçını da kaybeden Tuzlaspor’un Manisa FK karşısında tutunamayacağını tahmin etmek çok zor değildi. Manisa FK, rakibini 4-0 mağlup etti. Ege temsilcisini galibiyete taşıyan golleri Diallo, Tugay, Sandro Lima ve Topalli kaydetti. Dört haftada puan toplayan Manisa FK, Eyüpspor’un ardından TFF 1.Lig’in ikinci sırasında yer alıyor.

Altay – Göztepe Maçı Konuk Ekibin Zaferi ile Sonuçlandı

TFF 1.Lig’in dördüncü haftasının kapanış maçında Altay ile Göztepe karşı karşıya geldi. 3 Eylül 2023 Pazar gününün programında yer alan maç saat 21.45’te başladı. Maça Alsancak Mustafa Denizli Stadı ev sahipliği yaptı. Yakından takip edenlerin bildiği üzere her iki takım da lige kötü başlamıştı. Futbolseverler, her şeyden önce, olaysız bir maç izlemek istiyorlardı. Göztepe, bu maçı 90+7’inci dakikada Atınç Nukan’ın attığı golle 1-0 kazandı. Söz konusu golün ardından Atınç Nukan ve Murat Uluç arasında yaşanan tartışma kavgaya dönüştü. Her iki oyuncu da kırmızı kart gördü.

Diğer Maçlarda Hangi Sonuçlar Alındı?

TFF 1.Lig’in dördüncü haftasının açılış maçında Adanaspor ile Kocaelispor karşı karşıya geldi. Kocaelispor, söz konusu maçı 2-0 kazanmasını bildi. Bandırmaspor, Sakaryaspor’u 3-1 mağlup ederek haftayı galibiyet ile kapattı. Boluspor ile Ankara Keçiörengücü arasındaki maçtan gol sesi çıkmadı. Sezonun flaş ekiplerinden birisi olan Bodrum FK, Ümraniyespor’u 4-0 mağlup ederek iddiasını gösterdi. Gençlerbirliği, TFF 1.Lig’in yeni ekiplerinden birisi olan Çorum FK’yı 1-0 yendi. Şanlıurfaspor ile Erzurumspor arasındaki maç golsüz beraberlik ile sona erdi.

Daha önce de ifade ettiğimiz gibi Eyüpspor 12 puanla liderlik koltuğunda oturuyor. Onu topladıkları on puan ile Manisa FK ile Gençlerbirliği izliyor. Caner Erkin, Sandro Lima ve Ahmed Kutucu, üçer golle krallık yarışında ilk sırada yer alıyorlar.