Trabzonspor Yeniden Yoğun Fikstüre Giriyor

Süper Toto Süper Lig’de 1 Ekim Cumartesi günü Yukatel Kayserispor ile karşılaşacak olan Trabzonspor, milli aradan sonra yoğun bir maç trafiğine giriş yapacak. Bu sezon Süper Kupa, Şampiyonlar Ligi Play-off turu, Avrupa Ligi ve Süper Toto Süper Lig dahil olmak üzere toplamda 12 maça çıkan bordo mavililer milli maçların oynanmasının ardından yeniden zorlu bir fikstürü geçmeye çalışacak. Milli aranın ardından gelen 16 günlük dönemde Trabzonspor, ligde ve Avrupa’da toplamda 5 maça çıkacak.

16 Günde 5 Maça Çıkacaklar

Bordo mavililer 1 Ekim Cumartesi günü deplasmanda Yukatel Kayserispor ile kozlarını paylaşacak. Trabzonspor, maçın ardından UEFA Avrupa Ligi H grubu üçüncü hafta karşılaşmaları kapsamında Fransız kulübü Monaco ile 6 Ekim’de deplasmanda karşılaşacak. Karadeniz temsilcisi grubun favorisi Monaco karşısında gruptan çıkma adına deplasmandan iyi bir puan ile dönme arzusunu taşıyor. Trabzonspor Süper Ligin 9. Haftasında ise kendi taraftarı önünde Kasımpaşa’yı ağırlayacak. Bu maçın ardından 13 Ekim’de Monaco karşısındaki ikinci maçına çıkacak olan ekip, bu defa taraftarı önünde kozlarını paylaşacak.

Trabzonspor 16 Ekim’de ise bu kez İstanbul’a gidecek ve İstanbul’da Beşiktaş ile zorlu bir maça çıkacak. Son yıllarda Trabzonspor-Beşiktaş derbileri gollü geçen mücadeleler ile futbol severlere büyük seyir zevki vaat ediyor. Diğer yandan bordo mavililer için Beşiktaş karşılaşması ligde oynadıkları 17. Resmi müsabakaları anlamına da gelmekte. Henüz ligin yeni başlamasına rağmen bordo mavililerin sezonu erken açması ve rakiplerine oranla daha fazla maça çıkması kuşkusuz futbolcuların performanslarını da yakından alakadar ediyor. Bakalım Trabzonspor bu zorlu fikstürü kaç puan toplayarak geçebilecek.  

Milli Aradan Önce Trabzonspor

Geçen sezon lige adeta ambargo koyan son şampiyon bu sene de büyük umutlar ile lige başladı. Trabzonspor Süper Kupa’da Sivasspor’u 4-0 yenerek lige adeta kupa ile başladı diyebiliriz . Ligin yeni ekiplerinden İstanbulspor’u 2-0 ile geçen takım ikinci hafta kendi taraftarı önünde Hatayspor’u tek golle mağlup etti. Şampiyonlar Ligi’ne kalmak isteyen takım Kopenhag’ı oynanan iki maç sonucunda elemeyemedi. Bu sebeple takım Avrupa’da yoluna Avrupa Ligi’nden devam etti.

Bordo Mavililer H grubunda Monaco, Kızıl Yıldız ve Ferençvaroş ile kozlarını paylaşacak. Şampiyonlar Ligi play off turlarında oynanan kötü futbolun ardından ligde Antalyaspor’a karşı alınan 5-2’lik yenilgi ve Adana Demirspor karşısında alınan 3-2’lik mağlubiyetler bordo mavili taraftarlar için acaba dedirten ve olumsuz seslerin yükselmesine neden olan skorlar oldu. Ancak önce Avrupa Ligi’nde Kızıl Yıldız’a karşı alının 2-1’lik galibiyet ve akabinde Gaziantepspor karşısında 2-0’dan 3-2 çevrilen maç bunun geçici bir duraksama dönemi olduğunun sinyallerini verdi. Bordo Mavili takım ligde 17 puanla 7.sırada yer alıyor. 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 yenilgi ile oynayan takım ligde 11 gol atarken kalesinde ise 10 gol gördü.