Trabzonspor’da Hırvat Teknik Adam Bjelica Stoper İstiyor

Yeni sezon öncesi hazırlıklarını sürdüren Karadeniz ekibi Bordo mavili takım Trabzonspor, teknik direktör Nenad Bjelica nın raporları doğrultusunda transfer çalışmalarına devam ediyor.

Slovenya kampı sonrasında Trabzon’ a dönene Karadeniz ekibi Bordo mavili takım Trabzonspor bir yandan da yeni sezon öncesinde kadrosunu güçlendirmek için transfer çalışmalarına hız kazandırdılar.

Trabzonspor ‘da Benkovic sakatlandı. 26 yaşındaki savunma oyuncusunun burnunda kırık ve elmacık kemiğinde ezilme şüphesi bulunurken yeni sezon öncesinde 3. Sakatlıkları olmuş oldu.

Slovenya kampında önce yeni transfer Fernandez, ayağını direğe çarparak sakatlanmış, ardından idmanda ön çapraz bağı yırtılan Orsic ameliyat edilmişti. Hırvat sol kanadın sezonu kapattığı açıklanmıştı.

Transfer harekatına devam eden Trabzonspor yönetimi, bu dönem stoper bölgesini Joaquin Fernandez ve Filip Benkovic ile güçlendirmişti. Karadeniz ekibi Bordo mavili takım Trabzonspor hazırlık sürecinde kadrosuna en kerken takviyeleri yapan isimler olsalar da yasadıkları sakatlıklar sonrasında adeta nazara geldiler.

Sakatlıklar sonrasında Karadeniz ekibi Bordo mavili takım Trabzonspor transfer de biraz daha çok önem vermiş durumdalar.

Bordo mavili takım Trabzonspor’ da iki futbolcunun şanssız bir şekilde sakatlanması sonrası teknik direktör Nenad Bjelica, bu mevkiye bir takviye daha istedi.

Stoper bölgesine transfer yapmak isteyen bordo mavili takım Trabzonspor, Rus ekibi Zenit’ te forma giyen 23 yaşındaki Nuraly Alip‘i gündemine aldı.

TRABZONSPOR’DA STOPERDE HEDEF NURALY ALİP

Transfer harekatına devam eden Trabzonspor yönetimi, bu dönem stoper bölgesini Joaquin Fernandez ve Filip Benkovic ile güçlendirmişti. Karadeniz ekibi Bordo mavili takım Trabzonspor hazırlık sürecinde kadrosuna en kerken takviyeleri yapan isimler olsalar da yasadıkları sakatlıklar sonrasında stoper bölgesi için alternatif isimler üzerinde çalışmaya başladılar.

Stoper bölgesine transfer yapmak isteyen Karadeniz ekibi bordo mavili takım Trabzonspor, Rus ekibi Zenit’te forma giyen 23 yaşındaki Nuraly Alip’i gündemine aldı. 1.88 boyunda ve sol ayağını etkili kullanabilen genç savunma oyuncusunun kulübü ile sözleşmesi 2025’te sona eriyor.

Oyuncu için transfer şartlarını araştırmaya ön hazırlıklar yapan bordo mavili takım Trabzonspor, şartların oluşması durumunda oyuncu için Rus ekibi Zenit ile masaya oturarak resmi teklifini sunacak.

Nuraly Alip transfer edilirse 14 yabancı futbolcu kuralının dışında kalacak. TFF’ nin bu sezon için duyurduğu Mavi Kartlı oyuncular statüsüne göre kulüpler; Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan vatandaşı 1 futbolcuyla yabancı sınırına takılmadan sözleşme imzalama hakkına sahip. Böylelikle Trabzonspor, Alip’i alması durumunda yabancı limitini 14 + 1 şeklinde kullanabilecek.

NURALY ALP KARİYERİ VE PERFORMANSI NASIL?

Rus ekibi Zenit’te forma giyen 23 yaşındaki Nuraly Alip stoper bölgesinde görev yapıyor. 23 yaşındaki futbolcu ayrıca ön libero ve sol bekte de başarılı bir şekilde görev yapabiliyor. Kazakistan Milli Takım formasını 25 kez giydi.

1 Milyon Euro civarında bir bonservis bedeli olan genç oyuncu geçtiğimiz sezon 19 karşılaşmada süre almıştı.