Gençlerbirliği Altyapıdan Yetişen Oyuncuları ile Fark Yaratmaya Çalışacak

Kırmızı siyahlı takım; TFF 1.Lig’in başlamasına kısa bir süre kala birçok sıkıntı ile mücadele ediyor. FIFA’nın Gençlerbirliği’ne vermiş olduğu transfer yasağı cezası halen daha kaldırılamadı. Ankara ekibi; yeni sezona büyük ihtimalle tek bir dış transfer yapamadan başlayacak. Bunun yanı sıra, geçtiğimiz sezon ilk 11’de forma giyen oyuncuların birçoğu da Gençlerbirliği’nden ayrıldı. Kırmızı siyahlı takımın işi bir hayli zor!

Gençlerbirliği teknik direktörü Metin Diyadin; önümüzdeki sezon biraz da mecbur kaldığı için maçlarda altyapı oyuncularına şans verecek. Gelin, Gençlerbirliği’nin kadrosunda bulunan altyapı oyuncularına bir göz atalım!

Übeyd Adıyaman Takımın As Kalecisi Olacak

2 Ekim 1997 tarihinde Malatya’da dünyaya gelen Übeyd Adıyaman; 1.94 boyundadır. Futbola 2007 yılında henüz 10 yaşındayken Malatya Sanayispor kulübünde başlamıştır. Burada gösterdiği performansla Gençlerbirliği’nin dikkatini çekmiştir. 2010 yılında henüz 13 yaşında olduğu dönemde Ankara ekibinin altyapısına transfer olmuştur. 2015 – 2016 sezonunun başında A takımla çalışmalara başlamıştır.

Übeyd Adıyaman; Hacettepe, Fethiyespor ve BB Bodrumspor gibi kulüplerde kiralık olarak forma giydi. 2020 – 2021 sezonunun başında Gençlerbirliği’ne geri döndü. Hem 2020 – 2021 hem de 2021 – 2022 sezonlarında kırmızı siyahlı kulübün kalesini korudu. Gençlerbirliği formasıyla bugüne kadar 26 maça çıktı. Söz konusu maçlarda kalesinde 44 gol gördü. Yalnızca altı maçı gol yemeden tamamlayabildi.

Übeyd Adıyaman; Gençlerbirliği taraftarlarının çok fazla güvendiği bir isim değil! Ancak, kadrodaki en deneyimli kaleci olmasından mütevellit önümüzdeki sezon TFF 1.Lig maçlarında kaleyi korumasına kesin gözüyle bakılıyor. Gençlerbirliği; transfer yasağı cezası almasından dolayı kaleci transferi yapamayacak. Bu durum; Übeyd Adıyaman’ı takımın birinci kalecisi haline getiriyor.

Abdullah – Musa Şahindere Kardeşlerin Performansları Merak Ediliyor

Gençlerbirliği’nin kadrosunda yer alan birçok ismin altyapıdan yetiştiğini ifade edebiliriz. Hatta, güncel tarih itibariyle, kadroda iki kardeş de yer alıyor. 2002 yılında Ağrı’da dünyaya gelen Musa Şahindere; 2014 yılında henüz 12 yaşında olduğu dönemde kardeşiyle beraber Gençlerbirliği’nin altyapısına transfer oldu. 1.80 boyundaki oyuncu; hem sol bek hem de orta saha sol pozisyonlarında forma giyebiliyor. Önümüzdeki sezon defansın solunda yer almasına kesin gözüyle bakılıyor.

Adından söz ettirmesi muhtemel isimlerden birisi de Abdullah Şahindere! 2003 yılında Ağrı’da dünyaya gelen oyuncu; 1.87 boyundadır. Stoper olarak görev yapar. Arda Kızıldağ’ın takımdan ayrılmasının ardından stoperdeki ikiliden birisi olması beklenmektedir. Ayrıca, oyuncunun sağ bekte de oynayabildiğini hatırlatmak gerekir.

Metehan Mert’in Varlığı Gençlerbirliği’ne Güven Veriyor

1 Mayıs 1999 tarihinde Ankara’da dünyaya gelen Metehan Mert; stoper olarak görev yapar. Çok küçük yaşta Gençlerbirliği altyapısına katılan Metehan Mert; bir dönem Hacettepe’de de forma giydi. 23 yaşındaki oyuncu; bugüne kadar 74 resmi maçta forma şansı buldu. Söz konusu maçlarda altı gol atıp üç de asist yaptı.