Gençlerbirliği İstikrarı Korudu

Bu sezon TFF 1.Lig’de çok sancılı dönemlerden geçen Gençlerbirliği adına sezonun en kritik dönemlerinden birisi ikinci devrenin hemen başlarıydı. Ankara temsilcisi teknik direktörü Metin Diyadin’in görevinden istifa etmesi sonrasında küçük çaplı bir kriz yaşamış ve Başkan Niyazi Akdaş bu istifayı kabul etmeyerek hocaya güvenoyunu çıkartmıştı. Bununla birlikte Diyadin’in takımının bilhassa sezon sonunda sergilediği performans başkanı aklarken Kırmızı Kara sezon boyunca teknik direktör değişikliğine gitmeyen kulüpten birisi olarak kayıtlara geçti.

Benim Hocam Var

Bu sezon TFF 1.Lig’de gösterdiği performansla taraftarında hayal kırıklığı yaratan Gençlerbirliği, beklentilerin tam tersine olacak şekilde kümede kalma mücadelesi verince tedirginlik de yaratmıştı.

Ankara temsilcisi adına sezon boyu işler gerçekten pek kolay geçmedi ve bu durum oyuncudan yöneticiye kadar herkese sirayet etti. Öte yandan işin asıl kısmı teknik ekipte yaşanan sıkıntıydı. Sezonun ikinci yarısının hemen başında gelen kötü sonuçlar Teknik Direktör Metin Diyadin’in direncini kırdı ve deneyimli teknik adam görevinden istifa etmek istedi.

Ancak bu noktada Gençlerbirliği Başkanı Niyazi Akdaş ve Yönetim Kurulu bu istifaya müsaade etmediler. Kırmızı Kara’nın yöneticileri eldeki kadronun en fazla bu kadarını yapabileceğini düşünüyor ve Metin Diyadin’in yerine gelecek başka bir teknik adamın da Diyadin’den daha fazlasını yapamayacağını savunuyordu.

Başka bir teknik adam bu süreci nasıl idare ederdi bilinmez ama Metin Diyadin sezonun son düzlüğünde takımını inandırdı. Deneyimli teknik adamın önderliğinde puanları toplamaya başlayan Kırmızı Kara, 100’üncü yılını kutlayacağı sezon öncesinde gemiyi kıyıya güvenle yanaştırdı.

4 Teknik Adamdan Biri

Öte yandan TFF 1.Lig adına bu sezon gerçekten çok çetrefilli bir sezondu ve alt sıralardaki takımlar üst üste puanları toplarken üst sıralardaki takımların puan kayıpları yaşaması oldukça enteresandı. Türk futbolunun kritik sorunlarından biri olan teknik direktör değişimleri de burada kendini belli etti ve ligde Altınordu da dahil birçok takım teknik direktörünü değiştirdi.

Bu noktada Altınordu’yu gerçekten ayrı bir noktaya koymak lazım zira İzmir temsilcisi 10 seneden bu yana Hüseyin Eroğlu yönetiminde mücadelesine devam ediyordu. Bununla birlikte sezona başladığı teknik direktörünü hiç değiştirmeden ligi tamamlayan sadece 4 takım vardı.

Bu takımlar yine bir Ankara temsilcisi olan Ankaragücü, bu sezon TFF 1.Lig’in en dikkat çeken takımlarından biri olan Ümraniyespor, sezonu Play-Off potasında tamamlayan Bandırmaspor ve son olarak da Gençlerbirliği’ydi.

Bu bağlamdan bakıldığı zaman Ankaragücü ve Ümraniyespor’un Süper Lig’e direkt olarak yükseldiğini ve Bandırmaspor’un da bu yarışta bir aday olduğunu hatırlamak gerekiyor. Gençlerbirliği ise örnek bir yöneticilik sergiledi ve küme düşme hattında yer almasına ve aslında ihaleyi yıkabilecek olmasına rağmen teknik direktörünün arkasında durdu.

Bu bağlamda gelecek sezonda artık çok daha pozitif olması beklenen bir Kırmızı Kara var.