Gençlerbirliği maç

Gençlerbirliği Kazanmasını Bildi

Süper Lig 19. Hafta maçında Gaziantep FK’ı konuk eden Gençlerbirliği; evinde galip gelmeyi başardı 1-0 olarak maçı kazanmasını bilen Gençlerbirliği’nin maç genelinde etkili olduğu biliniyor. Maçın ilk yarısında Güray Vural’ın 17. Dakikada attığı şut direkten dönerken; 21. Dakika da Kayode’nin attığı şutun; kalenin üstünden auta çıktığı bildirildi. Gençlerbirliği maç boyunca etkili oyununu sürdürürken; ilk yarı itibariyle birçok gol pozisyonuna da girdiği biliniyor.

Maçın 31. Dakikasından Sefa Yılmaz’ın şık pası sonrasında Sio topla buluşarak; kaleye şut çekerken; bu şut da kalecinin elinde kaldı. Maçın ilk yarısı golsüz olarak tamamlanırken; gözler ikinci yarıya çevrildi.

Maçın Tek Golü İkinci Yarıda Geldi

Maçın ilk yarısı sonrasında gol atılamazken; maçın ikinci yarısında Gençlerbirliği takımı golünü atmayı başardı. Maçın 56. Dakikası itibariyle Polomat ceza sahası içerisinde bulunan Chibsah’ müdahalede bulundu. Bu müdahalenin kurallar dahilinde olmadığına karar veren maçın hakemi, Mete Kalkavan, Penaltı vuruşu kararını verdi.

Maçın 58. Dakikası itibariyle Gaziantep takımının oyuncusu Kayode penaltı vuruşunu kullandı. Penaltı sonrasında kaleye giden şutu kaleci engellerken; kalecinden dönen topu Muhammet Demir ağlarla buluşturmayı başardı. Ancak Muhammet Demir’in ceza sahasını ihlal etmesi üzerine bu gol değer kazanmadı.  Maçın 62. Dakikasında ise bu kez maçın hakemi Gençlerbirliğinin lehine bir penaltı kararı verdi. bu Böylece Gençlerbirliği maç boyunca aradığı golü de bulmuş oldu.