Gençlerbirliği Samsunspor’u Konuk Ediyor

TFF 1.Lig’in 24’üncü haftasında Altınordu deplasmanında aldığı kritik galibiyet sayesinde krizin eşiğinden dönen Gençlerbirliği, 25’inci haftada çok zorlu bir maça çıkacak. Kırmızı Kara, 15 Şubat 2022 tarihinde kendi sahasında ligin en zorlu ekiplerinden Samsunspor’u konuk edecek. Sezonun ikinci yarısında oynadığı maçlarda yenilgisi olmayan Samsun temsilcisi, buna rağmen son 2 maçta da galibiyete ulaşamadığı için moralsiz bir şekilde Ankara’ya geliyor.

Köklü Takımlar

Sezonun ikinci yarısına çok kötü bir giriş yaptıktan sonra Altınordu karşısında geriden gelerek aldığı galibiyetle moral bulan Gençlerbirliği, artık bir seri yakalamak istiyor.

Sezonu mümkün olan en iyi noktada bitirmek ve önümüzdeki sene 100’üncü yılını şampiyon olarak tamamlamak isteyen Kırmızı Kara için bu sezon alınacak her bir puan takımın morali açısından oldukça değerli.

Ligin 24’üncü haftasında Altınordu karşısında alınan galibiyet takımın için çok değerliydi ancak alınan 3 puanın değerini tam anlamıyla bulabilmesi için Samsunspor karşısında da iyi bir sonuç alınmalı. Ligin en zorlu takımlarından birisi olan Samsunspor, iç sahada çok kuvvetli bir takım olmasına rağmen dış sahada oynadığı maçlarda bazen fazla zorlanabiliyor. Bu durum Gençlerbirliği açısından ciddi bir avantaja dönüştürülebilir.

15 Şubat 2022 tarihinde oynanacak müsabaka öncesi son 2 maçında 4 puan kaybeden Samsunspor, 35 puanla 7’inci sırada yer alıyor. Ev sahibi Gençlerbirliği ise 29 puan topladı ve 10’uncu sıraya yerleşti. Türk futbol tarihinin iki köklü kulübünün TFF 1.Lig‘ilk yarısında Samsun’da oynadığı maç 2-2 eşitlikle sona ermişti. Gençlerbirliği o maçta da 1-0 geriden gelerek 2-1 öne geçmiş ancak Tomane’nin 90+4’te attığı gole engel olamayınca 1 puana razı olmak durumunda kalmıştı.

19 Sene

Gençlerbirliği’nin taraftarı önünde oynayacak olması dışında Samsunspor’un durumundan doğan bazı avantajları da var. Bahsedildiği gibi Samsun temsilcisi dış sahada oynadığı maçlarda çok zorlanabiliyor ve bu durum Gençlerbirliği için bir avantaj. Bununla birlikte Gençlerbirliği neredeyse tam kadroya yakın bir şekilde maçın hazırlıklarına devam ederken Samsunspor’un yeni golcüsü Junior Tallo sakatlandı ve bu maçta forma giyemeyecek.

Tallo’nun eksikliği Gençlerbirliği’nin ekstra dikkat etmesi gereken oyuncu sayısının 1 kişi daha azalmasını sağlayacaktır.

Bununla birlikte Gençlerbirliği ile Samsunspor arasında oynanan son 10 maç Transfermarkt’a göre son 19 sene içerisinde yapıldı. İki takım uzun bir süre aynı ligde yer almadığı için vadenin bu kadar uzun olduğunu belirtmekte fayda var.

Bu 19 seneye yayılan 10 maçta Gençlerbirliği güçlü rakibi karşısında sadece 1 kez kazanabildi. Gençlerbirliği Samsunspor karşısında 2003/2004 sezonunun 28’inci haftasında galip geldiğinde takvim yaprakları 4 Nisan 2004 tarihini gösteriyordu.

O tarihten bu yana oynanan 7 maçta Samsunspor 4 kere sahadan galip ayrılan taraf olurken, 3 maçta da eşitlik bozulmadı ve takımlar 1’er puanla sahadan ayrıldı.